Er waren eens mensen die samen een prachtige Team Leider Training opzetten en daar jarenlang met veel plezier en voldoening talentvolle jonge mensen de ruimte gaven om hun leiderschap te ontwikkelen. Dat programma voerde ik uit voor HP in nauwe samenwerking met een fantastische HR-dame. Drie keer 2 dagen mocht de groep werken en verschillende jaren hadden we 2 of 3 groepen per jaar. Het was mijn dierbaarste training in die jaren. Wanneer je met talentvolle jonge mensen mag werken, ambitieuze jonge mensen ook dan ontstaat er een sfeer die iedereen optilt. Een sfeer waarin het geheel zoveel meer is dan de som der delen. Juist omdat er zoveel mogelijk was, leerde ik minstens zoveel van hen als zij van mij. We experimenteerden met werkvormen,  we namen de tijd om op gevoelige onderwerpen in te gaan we bespraken literatuur enzovoorts. Allemaal bedoeld om zichzelf beter te leren kennen, om te zoeken naar een immer beweeglijke balans tussen resultaatgericht zijn en zorgvuldig met mensen omgaan.
Een aantal van hen ben ik min of meer blijven volgen, met dank aan LinkedIn, en een enkele keer staat iemand in een krant. Halverwege februari stond er interview in het FD met de CEO van Infotheek* met een leuke, intrigerende kop “Meer geïnspireerd door Schwarzenegger dan door Jobs”.  Een interview waarin het succes naar voren kwam dat de topman geboekt heeft en nog steeds realiseert, ook de tegenslag waarmee hij moet dealen werd genoemd. Reden voor mij om hem te mailen. Hij reageerde en hoe fijn om na al die jaren dit te lezen: “Ik heb altijd veel aan de training gehad!’ Dat riep allerhande dierbare herinneringen op en het bevestigt een diep verankerd weten dat er niets mooiers bestaat dan mensen begeleiden bij hun ontwikkeling de leider in zichzelf op te roepen, de ruimte te geven en te ontwikkelen.
Nieuwsgierig geworden: kijk op https://fd.nl/profiel/1242408/meer-geinspireerd-door-arnold-schwarzenegger-dan-steve-jobs