Op je gemak zijn leidt tot op gemak stellen?!

Hij zit ontspannen op de bank, de twee laatste keren al meer dan voorheen en vandaag valt het me echt op. De ontspannenheid uit zich in alles: het lichaam oogt losser; zijn stem is rustig qua tempo en volume en er is ruimte voor stilte.
Het gesprek gaat over de gesprekken die hij deze weken voert in de aanloop naar een nieuwe klus. Zichzelf voorstellen, verkopen zo je wilt. Dat was oorspronkelijk de opdracht. Zijn chef vond dat hij niet snel genoeg nieuw onderdak vond. We stelden een lijst op met concrete doelen om aan te werken, waarvan zelfvertrouwen er een was. Die stak er voor mij met kop en schouders boven uit, de andere doelstellingen richtten zich meer op vaardigheden waarvan ik inschatte dat die wel ‘aan’ zouden gaan als deze man het vertrouwen in zichzelf herwonnen had.
Een korte inkijk in zijn verleden: paar grote, langdurige klussen gehad; goed werk verzet en meer bij en voor de klant gewerkt dan bij of voor het eigen bedrijf. Terug op het honk, bleek er veel veranderd. Je eigen broek ophouden en snel scoren was de bedoeling. Zonder enige hulp, bleek dat nog niet zo makkelijk. Een paar kennismakingsgesprekken die niet tot een match leidden en vervolgens gesprekken met de chef, nog net geen slecht nieuws. Het zwaard van Damocles hing wel in de lucht.
Wat u misschien niet helemaal onbekend in de oren zal klinken: het zelfvertrouwen van onze man holde in hoog tempo achteruit….
We hebben het over een man met humor, een creatieve man met hart voor zijn werk en hart voor mensen. Geen middle of the road man, een beetje een buitenbeentje. Eenmaal aangetast door de angst verdwijnt de humor; vervormt energie naar de uitersten: is het teveel of te weinig.

Vandaag kijken we vooruit en we staan stil bij de reis die we samen gemaakt hebben.  Er zijn twee opdrachten waarvoor hij op gesprek gaat en hij zoekt bij beide de kansen, de ruimte voor hem; de toegevoegde waarde die hij meebrengt.  Ik nodig hem uit te benoemen wat het is dat zijn klanten kunnen verwachten als ze hem kiezen, dat spreekt aan en hij vertelt. Met vreugde luister ik naar zijn persoonlijke lijstje sterke kwaliteiten en naar de klank van zijn stem: het klopt!
Nog wat punten op de i en dan blikken we terug.  Een essentie voor deze man is dat hij zelf  meer op zijn gemak moest raken, dat bevrijdt zijn talenten. Nu hij weer meer op zijn gemak is in zichzelf en in het werk, stelt hij anderen zonder enige moeite op het gemak. Daarin ligt misschien wel een van zijn belangrijkste kwaliteiten: hij maakt makkelijk en graag contact, hij is sensitief en weet zijn humor te gebruiken.

Dat is de kern van ons werk als coaches: mensen hun kracht laten herontdekken.  Soms zit daar voor mij enig spanningsveld. Opdrachtgevers willen vaak een duidelijke plan aan de voorzijde, dan heb ik de cliënt net 1x gezien/gesproken en heel misschien 2x.  Het probleem is niet dat ik geen plan zou kunnen maken, natuurlijk kan dat. Maar hoe verloopt de werkelijkheid?   Het profiel van de coachee zal wijzigen, de omstandigheden blijken misschien toch net anders dan in die eerste schets. Het vertrouwen neemt toe en de diepte komt erin. Dat is het programma zoals het zich ontvouwt en waaraan dat wat bedacht is wordt aangepast. Wel met het doel voor ogen, het doel waar purpose naar verwijst. Dat betekende in dit geval dat we niet zo uitgebreid gewerkt hebben aan vaardigheden, dat begrijp je wel na dit verhaal.
En ik, ik ben zo blij dat ik deze les steeds weer mag tegenkomen in verschillende gedaantes: op het gemak zijn leidt tot op het gemak kunnen stellen. Werken heeft mij geleerd en traint me bij herhaling om aandacht te besteden aan op mijn gemak zijn. Opdat ik de ander kan zien en ontvangen in vertrouwen dat er in ieder van ons schoonheid en kwaliteit huist.