Bijblijven, op de hoogte zijn: snellezen een uitkomst?

Voor wie geen plezier in lezen heeft, kan lezen ‘een verplicht nummer’ zijn. En in veel beroepen ontkom je er niet aan om flink wat te lezen.

Omdat je binnenkort examen hebt;
Omdat je op de hoogte moet zijn van nieuwe inzichten in je vak;
Omdat je beter geïnformeerd wilt zijn dan je klanten;
Omdat je weloverwogen beslissingen wilt kunnen nemen.
Ongetwijfeld zijn er nog meer redenen.
Wat heeft Snellezen je te bieden wanneer jij behoort tot de mensen die niet van harte naar een boek of tijdschrift grijpen?

Meer dan één voordeel. Wanneer je snelleest, ga je met hoge snelheid & hoge concentratie door de tekst. Je leest alles en je weet ook nog wat je gelezen hebt. Je bepaalt tevoren hoeveel tijd je gaat besteden aan lezen. Lezen opdelen in blokken van ongeveer 25 minuten helpt je namelijk om geconcentreerd te blijven. Doe je dat nu 3x achter elkaar dan wissel je inspanning en ontspanning af, dat vinden je hersenen fijn. En als je verstandig bent maak je na elk blokje aantekeningen, dat is een mooie toets wat je hebt onthouden & door het op te schrijven komt de inhoud al twee keer langs. Je hebt het gelezen en je maakt aantekeningen. Na die drie blokken lezen neem je een langere pauze en liefst ga je bewegen: blokje lopen, het gras maaien, …whatever.

Wat kun je na een dag snellezen trainen?
Je hebt minimaal 1 techniek ervaren die jou voldoende aanspreekt om ermee door te gaan, die je prettig genoeg vindt om te gebruiken of waar je voldoende vertrouwen in hebt. Je hebt ervaren dat je sneller kunt lezen dan je meestal doet en je weet wat je gelezen hebt. Soms gaat iemand een beetje sneller, vaak verdubbelen mensen hun snelheid. De beloning die in het verschiet ligt is dat je minder opziet tegen lezen, dat je stapels kleiner blijven. De enige maar is dat je moet oefenen in het begin, want het betreft natuurlijk gewoon een vaardigheid. Dat betekent: oefenen. Elke dag een beetje of de zaterdagkrant gebruiken omdat de krant van die makkelijke kolommen heeft. Of misschien wel meteen op die tijdschriften en boeken losgaan die je toch moet lezen.

Meer weten? Op 7 juni a.s. heb je de kans om mee te doen en ik heb een fantastische aanbieding: slechts € 137,00 excl. BTW voor een hele dag.
Heb je belangstelling, kijk op www.kiezenvoorkracht.nl of mail naar info@kiezenvoorkracht.nl en je krijgt aanvullende informatie.

Hartelijke groet,
Ellen