TRAINEN

Als net afgestudeerd drama docente startte ik in het HBO op de lerarenopleiding: een fantastische eerste baan. Samen met de collegae nieuwe programma’s ontwikkelen rondom de professionele en de persoonlijke ontwikkeling van studenten ter voorbereiding op de taak van leraar en begeleider.

Na een kleine 10 jaar en een bijscholing als trainer ben ik aan het werk gegaan bij Schouten & Nelissen: daar heb ik veel ontwikkelwerk gedaan en veel aandacht besteed aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers: meestal mensen uit het bedrijfsleven.

Thema’s waar ik veel ervaring mee heb, zijn:  Timemanagement; Snellezen & Mindmappen, Persoonlijke Veerkracht;   Leiderschap; Persoonlijke uitstraling en lichaamstaal;  Presenteren; Beïnvloeden en communiceren; Werken als een team; Train de trainer (o.a. in China); Peer coaching;

Als trainer kijk ik naar wat er tussen mensen gebeurt; luister naar wat er wel en naar wat er niet gezegd wordt. Stel veel vragen  en stimuleer ik leren van elkaar.  Nu we weten dat we ons brein kunnen trainen –  zoals we spieren trainen – is gelegenheid bieden voor het opdoen van ervaring essentieel. Actief leren.

Wanneer trainingen bedrijfsbreed zijn ontwikkeld en conform worden uitgevoerd, werk ik met het voorhanden zijnde programma. Ook dan probeer ik tijdens de training maatwerk te leveren door in te spelen op ieder persoon, de persoonlijke wensen binnen dat thema en door ieders’ persoonlijke kwaliteiten te benutten.

Enkele voorbeelden van bijzondere trajecten.

TOP: Team-leider Opleidings Programma 

Een opleiding van 3 x 2 dagen, residentieel zodat het werk geen voortdurende afleiding was. Een krachtig programma omdat er gewerkt werd aan zelfkennis, aan samenwerking, aan veranderend perspectief. Van medewerkers focus naar managers blik. Onder andere met ingredienten die van alle tijden zijn: feedback geven/ontvangen; gesprekken voeren en dan met name ook de lastige; zicht krijgen op het eigen team en de processen tussen mensen. Na iedere training een evaluatie met de opdrachtgever en het programma weer verder aanscherpen. 
Meerdere generaties teamleiders hebben aan dit programma deelgenomen. Geweldig vond ik het dat er ook een engels versie kwam doordat de organisatie een grote internationale afdeling in NL kreeg.

Interculturele teamontwikkeling.
Een opdrachtgever werkte met een team met 22 nationaliteiten, verspreid over de hele wereld. De opdrachtgever werkte hard om betrokkenheid bij het gezamenlijk doel te laten landen en belegde een bijeenkomst met alle medewerkers in het hoofdkantoor in Palo Alto. Het was een fantastische co-productie: hij stuurde op de inhoud, ik op het proces. Inspelen op culturerele verschillen, spelen met communicatie om helderheid voortdurend te combineren met voldoende respect, bedacht zijn op misverstanden qua taal – slechts 2 native speakers in de hele groep – en heel zorgvuldig afgestemd blijven op elkaar: dezelfde weg bewandelen. Het was een feest, voor ons en daardoor ook voor hen.
We deden dit lang voordat ik van Alchemy gehoord had, een programma waarin je leert om te spreken en te intervenieren vanuit dezelfde focus en grondtoon.

 

Train the trainer

Dankbaar werk: mensen leren hoe ze kennis en kunde kunnen delen. Hoe ze anderen faciliteren om te leren. Over een onderwerp, over henzelf en over het proces: alles wat er tussen mensen gebeurt. Het is de combinatie van onderwerpen en de gelaagdheid in de training waardoor dit werk zo geweldig is. De diepte opzoeken: oprechtheid, openheid met behoud van stevigheid en een zekere autoriteit. Een groep kunnen ‘containen’ vraagt aanwezigheid. Balanceren met veel ballen. Mooi vak 🙂

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

Kiezen voor Kracht | Ellen Kuners of Koenders

eln@kiezenvoorkracht.nl

(+31) 06 - 29461861

KvK: 30222953

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacyverklaring

Kiezen voor Kracht